Окачени тавани

Гипскартон

1 Гипсокартонът се използва за изграждане на окачени тавани, за облицоване на стени , за основа на рулонни, паркетни и текстилни настилки при сухите подове, както и за  декоративни прегради  в жилища и офиси.

Той  се произвежда  от строителен гипс и картон в съотношение 9/1, което го прави екологично чист продукт , т.е. той не съдържа токсични вещества  и предвид това, че строителните отпадъци са сведени до минимум , се явява като строителен  материал, който не замърсява околната среда. Гипскартонът притежава добри звукоизолационни качества . При използването му се решават  едновременно проблемите със звукоизолацията, с топлоизолацията, с акустиката и пожароустойчивостта.  Като „дишащ” материал гипсокартонът при повишена влажност на въздуха поглъща , а при суха – отделя влага. Специфично  и неоспоримо качество  на гипсокартона , което позволява изпълнение на всякакви архитектурни решения за интериора , е това  че  може да се огъва криволинейно. Минималният радиус, който се постига е  1 метър . За целта гипскартонът предварително трябва  да се навлажни , а след огъване да се изсуши. При желание за нестандартни светлинни решения , както и на стандартни ,  гипскартонът  е удачен избор, т.к. в него могат да се монтират декоративни елементи и осветителни тела  -изпъкнали или изцяло скрити.

Окачени тавани армстронг

 okacheni-tavani-armstrong2Армстронг предлага координирани системи за тавани с опорна решетка, която напълно се интегрира с различни таванни плоскости. Всички системи са проектирани да отговарят на изискванията за полезност, издръжливост и естетичен вид. Системите за окачване на Армстронг позволяват постигането на най-високо качество на завършения таван.

 

Ламелен окачен таван

stampa_topПроизвежда се в две разновидности – PVC и Алуминиев. Този тип окачени тавани са предназначени за влажни и мокри помещения – бани, кухни, басейни, открити козирки на магазини и бензиностанции.

Този тип таван е особено подходящ за облицовка на стени и тавани в цехове, магазини, производствени помещения и др.