Комарници

9Трайно и надеждно средство да се решат завинаги проблемите с досадните летящи насекоми са съвременните противонасекомни мрежи или т.нар. комарници. Монтирани на прозорците или вратите, с добър естетически вид, те осигуряват качествена денонощна защита от насекомите. Съвременните комарници се предлагат в няколко разновидности като материали и начин на отваряне.

  • Универсални – могат да се използват за прозорци и врати
  • Не изискват почти никаква поддръжка
  • Рамките (при комарниците с рамки) са произведени от висококачествени материали, които гарантират тяхната дълготрайност
  • Има възможност за избор на цвят на профила (рамката)
  • Почти невидими, не пречат на гледката
  • Не заемат допълнително място

Видовете комарници са следните : статични, ролетни и на панти.

11Подходящи за всички видове прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и не се налага преместването на мрежата; най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението. В много от случаите има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно. Това се осъществява посредством специални куки, магнити или райбери.

 8Комарните мрежи на панти са надеждни и създават удобство. Механизмът е максимално опростен – мрежата е закачена е на панта и има пружина, която я затваря и така на практика този тип противонасекомна мрежа не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време.

10Ролетните комарници се използват при всички видове прозорци. Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Предимство при тях е,че са компактни , лесни за употреба  и заемат минимално място върху прозореца.

Ролката заедно с алуминиевите водачи е сглобена в рамка от профили с размери 20/40.През студените месеци мрежата остава навита и защитена в кутията, което удължава многократно нейният живот.Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън.
Ролетният комарник може да се монтира към всички видове дограма – дървена, алуминиева, пластмасова. Възможен е монтаж както на прозорци,така и на балконски врати