Защо алуминиева дограма?

Алуминиева-дограма-ценаАлуминият като чист метал е открит в средата на XIX век. Днес алуминия намира широко приложение в различни сфери от човешката дейност благодарение на добрите си физико-механични показатели. В строителната индустрия тези негови качества предоставят множество възможности независимо дали става на въпрос за прозорци , врати, фасадни облицовки или покривни покрития. Алуминиевите сплави са с около 60% по-леки от стоманата и издържат на огромни термични и мехнични натоварвания. Алуминият е устойчив на атмосферни въздействия /не корозира/, не гори и не отделя вредни токсични газове при пожар. Към тези негови качества трябва да се добави и неограничената експлоатация във времето, практически алуминият не старее.

Дизайнът
Алуминиевите продукти могат да задоволят и най-претенциозните естетически изисквания с възможност за изпълнение на сложни архитектурни решения от рамки за прозорци и врати до стилни фасадни облицовки. Богатото разнообразие от алуминиеви профили с права или заоблена линия ще придадът съвременен облик и елегантен дизайн на всяко интериорно решение.

Поддръжката
В резултат на естествената си оксидация, алуминия създава плътен и тънък слой , като по този начин предпазва метала от атмосферни влияния. Дори и в случай когато повърхността бъде наранена или слоят се отстрани целенасочено, той се самовъзтановява.  Това предотвратява необходимостта от допълнителна защита, а почистването може да стане само с вода.

Цветът
По отношение на цветовия избор няма ограничение. Всички алуминиеви профили могат да бъдат прахово боядисани във всеки един цвят от стандартния католог RAL. Имитацията на различни дървесни фладери ще създаде специфичната атмосфера, която носи дървотo.